На 19 ноември  в град Свищов близо 300 членове и симпатизанти на идеите на Демократи за отговорност, свобода и толерантност присъстваха на първата Учредителна общинска конференция на партията. Гости бяха председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан; зам.- председателят на политическата сила - проф. Мариана Георгиева; г-н Ахмед Юсеин - координатор за област Велико Търново; председателят на ДОСТ за община Плевен - г-жа Севджан Алиджикова; председателят на ДОСТ за община Никопол - г-н Турай Татарлъ и други. На заседанието беше избран 9-членен Общински съвет.  

Пред препълнената зала г-н Местан заяви, че партията ще работи в интерес на всички граждани , а не в интерес на олигарсите, няма да създава клика около себе си, а ще поддържа пряка комуникация с всички свои членове и симпатизанти. Г-н Местан още веднъж подчерта, че в дневния ред на партията винаги ще стои политиката за правото  на ползване на майчиния език и в предизборна кампания. Важен акцент в словото на председателя беше приоритетът в работата на партията за създаване на инвестиционни проекти, които да осигурят заетост и да допринесат за жизнения стандарт на гражданите.

При поздрава си към новоизбраното ръководство председателят на ДОСТ г-н Местан подчерта , че те трябва да работят за всички членове и симпатизанти и винаги да поддържат контакта с избирателите. Освен това г-н Местан обеща на свищовлии, че ще се среща с тях минимум два пъти годишно в посока и на отчестността като част от пряката комуникация на партията с нейните членове и симпатизанти. 

След явно гласуване  за председател беше избран ас. д-р Танер Исмаилов, преподавател в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, горд баща на три момчета. За секретар на Общинската структура конференцията избра г-жа Емял Мехмедова - инспектор в Стопанската академия. 

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код