ПОЗИЦИЯ НА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДОСТ ПРОФ. Д. Ф. Н. МАРИАНА ГЕОРГИЕВА

Напоследък евродепутати на ДПС се „активираха“ по темата `майчин език`. Това обаче е по-скоро отчаян опит да компенсират тоталната идейна изчерпаност в тази партия. Въпреки това ние в ДОСТ сме удовлетворени, че подхванатата преди години по идея на г-н Местан инициатива в рамките на Европейския парламент е намерила подкрепа в лицето на Организацията на непредставените нации и народи.

Друг е въпросът, че активиралите се евродепутати нямат доблестта да признаят дължимото авторство на онези, които разгърнаха тази концепция и поеха тежка лична и политическа отговорност да заведат дело срещу България в Съда в Страсбург, откъдето ще дойде всъщност крайното решение на казуса в полза на естествените права на малцинствата в България. Става въпрос за морал, какъвто тези господа се боят да носят, може би и затова, че собствено ги „грози“ силната сянка на Лютви Местан в техния „полет“ до Европарламента, а и до статутите в АЛДЕ.

И още нещичко – флиртът пред бащиците им днес не минава през съкровеността на майчиния език, не може да се обезпечава с чувствителността на малцинствата.

Отърсете се от комплексите си, господа, и знайте, че и в политиката има история и хроника, ако не памет.

       Проф. д. ф. н. М. Георгиева


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код