Лютви Местан във Ветово : Аз съм един от Вас. Единственото, което ме различава, са повечето отговорности!


Лидерът на ДОСТ г-н Лютви Местан проведе среща с членове и симпатизанти на политическата сила в Община Ветово.

На път за град Ветово г-н Лютви Местан изпи чаша кафе с жители на село Смирненски. Те споделиха проблеми на селото и региона и поканиха г-н Местан в джамията, за да види отблизо свлачището, което разрушава молитвения дом. Г-н Местан увери жителите на Смирненски, че ДОСТ и той лично ще помогнат за спасяването на храма.

По-късно в Община Ветово се проведе Учредителна общинска конференция. „Етническите и религиозните различия ще живеят заедно в ДОСТ. В тази партия на смелите и достойни български граждани никой няма да има комплекси. Няма да сме зависими от никого“, с тези думи лидерът на Демократи за отговорност, свобода и толерантност г-н Лютви Местан приветства стотиците граждани, дошли на събитието. В словото си към съмишлениците си г-н Местан даде дума, че веднъж годишно ще застава пред гражданите очи в очи и ще отговаря на всички поставени въпроси. „Обещавам Ви, всяка година ще Ви давам отчет за свършената работа“, заяви Председателят на ДОСТ.

След словото на г-н Местан, което развълнува участниците в Учредителната конференция, се изказа и г-н Неджметин Хак. Той подчерта, че в България малцинствата все още са дискриминирани и са далече от европейските стандарти за човешки права.

 Зам.-председателят на партията проф. Мариана Георгиева сподели, че една от причините, поради която е в ДОСТ, е откритият диалог с гражданите. „Това е партия, която ще работи за интересите на хората, а няма да използва хората за свои интереси“, заяви проф. Георгиева.

Истинският диалог на Конференцията, който доказва политиката на партията и оправдава по категоричен начин нейното име, се прояви във висока степен в пламенните думи на г-н Фикрет Ислям - „осем години заключен в своя затвор, заради несъгласие с отношението към хората, което във Ветово са усетили от страна на ДПС“. Фикрет Ислям не скри вярата си в ДОСТ и пожела и занапред партията да остане вярна на Устава си.

Събранието избра Общински и Контролен съвет на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност. За председател на Общинския съвет на ДОСТ във Ветово с пълно единодушие беше избран г-н Зеки Зекерие Исмаил.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код