По покана на Реджеп Алтепе, кмет на голяма община Бурса, екип от партия ДОСТ, начело с Мехмет Ходжа и Бахри Юмер посети града, в който живеят най-много изселници от България в РТурция.

   По програма организирана от ”Бал- Гьоч” при посещението си в град Бурса делегацията се срещна с кметовете на общините: Инегьол - Алинур Акташ, Йълдъръм - Исмаил Хаккъ Едебалъ и Мустафа Кемал паша - Сади Куртулан. Домакините бяха запознати с проблемите на населението в област Кърджали и възможностите за инвестиции в региона. Всеобщо бе мнението, че за излизане от икономическата криза в региона е необходимо да се работи по-активно в посока инвестиции с цел разкриване на работни места, за да се предотврати обезлюдяването на Родопите. Изразена беше готовност от страна на домакините за координирано с партия ДОСТ за  стартиране на проект, чрез който да бъдат намерени и поканени в България фирми от РТурция с интереси в областта на преработката на селскостопански продукти.

   С възможностите, с които разполагат производителите на селскостопански продукти в регион Кърджали беше запознат и Туран Генчоглу - изселник и виден предприемач в Турция, собственик на ”PENGUЕN”, производител на консерви от плодове и зеленчуци. Делегацията получи уверение, че във възможно най-кратък срок от фирмата ще посетят България и на място ще се запознаят с възможностите за инвестиции.

Въпреки замразените отношения с община Кърджали кметът на община Османгази - Мустафа Дюндар увери, че за него е изключително важно запазването на връзката с Кърджали и желанието им да продължават да помагат на населението от общината в координация с общинското ръководство на партия ДОСТ.

На среща с председателя на „Бал-Гьоч” - д-р Юксел Йозкан, гостите получиха уверение, че членовете на най-голямата изселническа организация в Турция получават точна и вярна информация за политическите процеси в България след отстраняването на Лютви Местан като председател на ДПС и събитията, предизвикали решението за създаването на партия ДОСТ. Областният лидер на партията - Бахри Юмер запозна д-р Йозкан с темповете по създаване на структури в регион Кърджали.

Кметът на голяма община Бурса - Реджеп Алтепе прие делегацията от партия ДОСТ в офиса си в новата сграда на администрацията. Алтепе заяви, че при всичките си посещения в България проучват начините и възможностите за подпомагане на хората. „Връзките помежду ни са много здрави защото сме комшии, роднини сме”- заяви г-н Алтепе. Той подчерта също, че Турция може да помогне много за развитието на България и се ангажира да станат още по-активни в тази посока. Заместник-председателят на партия ДОСТ - Мехмет Ходжа предаде поздрави от председателя на партията - г-н Лютви Местан и благодари за подкрепата, която ясно получават от страна на домакините.Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код