На 19 юни 2016 година в град Дулово се проведе събрание на съмишленици с председателя и заместник – председателите на ПП ДОСТ. Срещата се проведе от 18 часа в залата на читалище „Никола Йонков Вапцаров“ в центъра на града. Пред многолюдното събрание от над 200 души от Лудогорието ръководството на ДОСТ беше представено от г-н Рашид Куру.

„За първи път от 1878 България има своята градивна, стратегическа национална концепция – евро-атлантизма. Превръщането на тази концепция от декларативна в реална основа за разгръщане на вътрешна и външна политика е възможно само ако има повече политически сили с безусловно ясен и недвусмислен евро-атлантически профил, и точно тук се разполага нашата нова партия – ДОСТ. Това ни отличава и от ДПС и от други, на думи евро-атлантически партии, чийто фалшив евро-атлантизъм се пропуква в решителни ситуации, когато трябва да се направи решителен избор. От тази гледна точка Декларацията ми по повод на сваления руски самолет от турските ВВС бе стратегически вярно и осмислено действие. Грешка е не Декларацията, а отричането й, за която стратегическа грешка ДПС ще плати тежка политическа цена“, заяви Местан по време на провелото се събрание в Лудогорието.

Лидерът на ДОСТ продължи с другите отличителни характеристики на ДОСТ :

Ако ДПС разчита на страха, ние ще работим за доверието на избирателите;

Ако те разчитат на натиска и принудата, ние ще разчитаме на подкрепа – продукт на свободната воля на избирателите;

На манипулациите ще отговорим с искрен пряк диалог, подчерта Местан в словото си пред дуловчани.

ДОСТ ще бъде истинска демократична партия, която първа въведе мандатност и за председателя, и за областните председатели. След максимум два мандата ще се отвори път за ново поколение лидери, защото „след трети, четвърти и прочие мандат човек се самозабравя, започва да строи сараи и бърка категорията единство с единственост, незаменимост и пожизненост“, шеговито подчерта Местан.

„Освен това ДОСТ ще бъде откровено антиолигархична партия, която няма да служи на корупционни интереси, а ще се води единствено от интересите на избирателите, защото ще бъде автентична либерална политическа сила, в която всеки избирател ще се чувства активен субект на политическия процес. В ДОСТ всеки свободно ще се радва на комфорта на своята идентичност – етническа, религиозна, културна, защото каузата на ДОСТ е ефективно равенство на всички български граждани. Етно-религиозното различие не е основание нито за привилегии, още по-малко за дискриминация.

Все още нерегистрираната партия ДОСТ има своето първо голямо предизвикателство – да даде решителен принос за избирането на президент евро-атлантик, което предвид на усложнената геополитическа среда е от фундаментално важно значение за посоката на развитие на страната ни“, каза в заключение г-н Лютви Местан.

В емоционални изказвания заместник- председателите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, проф. Мариана Георгиева и Айдоан Али изразиха убедеността си, че ДОСТ ще бъде успешен политически проект, защото българската политика и България имат нужда от такава политическа сила, която разгръща една нова, модерна, либерална концепция за граждански патриотизъм като алтернатива на крайния национализъм, който не обединява , а разединява българската нация.

Събранието продължи с емоционалните изказвания на участниците в него и отговори на зададени от тях въпроси.

По – късно ръководството на ДОСТ даде Ифтар за повече от 500 жители на община Дулово.

Присъстващи коментираха, че ръководството на ДОСТ показва нова висока политическа култура, защото вечерята на съкровеността в свещения месец Рамазан не бе примесена с политика и политически речи от присъстващите.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код