Политическа партия ДОСТ проведе „Среща на сърцата“ в Кърджалийско. Председателят на новорегистрираната партия г-н Лютви Местан, десетки политически затворници от Белене, репресирани и близки на политзатворниците, представители на Балгьоч – Бурса, Балгьоч – Измир и Балтюрк – Коджаели присъстваха на поклоненията. Обиколката започна с посещение, поднасяне на венци и молитва на гроба на българския Мандела - Нури Тургут Адалъ.


Последва поклонение пред гроба на най-малката жертва на репресивния апарат и на неговите въоръжени сили 17-месечната Тюркян Фейзула. Венци и цветя бяха поднесени и на гроба на Айше Моллахасан. За първи път от 29 години насам беше почетен и лидерът на организацията Узункъш - Юмер Ефендиоглу – един от многото герои, останали в сянка.


Последва поднасяне на венци пред Паметника на жертвите на тоталитарния режим в гр. Момчилград. „Срещата на сърцата“ приключи със съвместна пресконференция на г-н Лютви Местан, представители на партия ДОСТ, репресирани и представителите на Балгьоч – Бурса, Балгьоч – Измир и Балтюрк – Коджаели в град Кърджали. Пред представителите на медиите г-н Местан заяви, че новата партия ДОСТ ще върви по пътя на Нури Адалъ. От партията започват инициатива по създаването на алманах, в страниците на който ще намерят място абсолютно всички имена на репресираните от тоталитарния режим до 1989 година.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код